Читај ми!

Јеремић: И даље сам члан ДС-а

Завршен састанак председника ДС-а Драгана Ђиласа и Вука Јеремића. Садржај разговора "унутарстраначко питање", рекао Јеремић, наводећи да је још члан те странке. Седница Дисциплинске комисије ДС-а очекује се око 17 часова.

Први човек Демократске странке Драган Ђилас и Вук Јеремић разговарали су у седишту те партије, али актери нису желели да коментаришу садржај састанка.

"Садржај тих разговора је унутарстраначко питање ДС-а и не би било примерено да га делим са јавношћу. Уручен ми је позив за изјашњавање пред Извршним одбором. Тај ћу позив проучити и немам никакав проблем да поштујем процедуру", рекао је Јеремић после састанка.

Одговарајући на питање да ли је још увек члан Демократске странке, Јеремић је рекао: "Наравно". 

Вук Јеремић је синоћ у емисији Сведок рекао да не жели да врати посланички мандат, истичући да би то било противуставно и да би "недвосмислено, унизило углед Србије у УН", с обзиром на његову функцију председника Генералне скупштине УН.

Ђилас је раније изјавио да ће покушати да убеди посланика Вука Јеремића да врати посланички мандат, као што је, претходно, одлучио Главни одбор ДС-а.

"Сматрам да сам мандат у Народној скупштини поштено зарадио и не бих да се с поверењем грађана коцкам. То није у складу с Уставом и законом", рекао је Јеремић, објашњавајући зашто неће да врати мандат. Он је подсетио да је и институција бланко оставки укинута док је његова странка била на власти.

Седница проширеног Извршног одбора, односно Дисциплинске комисије, очекује се око 17 сати у седишту ДС-а у Крунској.

Како је Танјугу речено у тој странци, Петровић и Јеремић могу да, уколико то желе, члановима Извршног одбора своје ставове изнесу лично или писаним обраћањем.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи