Читај ми!

Кфор уклонио барикаде у Рудару

Припадници Кфора уклонили рано јутрос барикаде у месту Рударе код Звечана. Током акције није било инцидената. Кфор се повукао у базу у јужном делу Косовске Митровице. Александар Вулин позвао Кфор и међународну заједницу да се уздрже од насиља.

Припадници Кфора уклонили су рано јутрос бетонске препреке са магистралног пута Приштина–Рашка, у месту Рударе код Звечана, које су Срби поставили пре неколико дана како би онемогућили долазак косовским цариницима и пограничној полицији на прелаз Јариње, ка Рашкој.

Акција припадника међународних војних снага на уклањању препрека које су Срби раније поставили на том магистралном путу трајала је више од три сата.

Током акције није било инцидената, а приликом уклањања бетонских препрека сви прилази Рудару били су блокирани.

Припадници Кфора по уклањању препрека повукли су се у базу у јужном делу Косовске Митровице.

Током акције уклањања препрека чуле су се сирене за узбуну у Звечану и Косовској Митровици, а велики број грађана је мирно протестовао и посматао ову, како су рекли, демонстрацију силе.

Из Кфора је саопштено да је циљ њихове јутрошње операције био уклањање препрека постављених на путу. Уклањањем препрека омогућена је већа слобода кретања, не само за Кфор него и за међународне организације и све људе на Косову, наводи се у саопштењу.

Подсећају да је њихов задатак да допринесу сигурном и мирном окружењу и слободи кретања за све људе на Косову.

Кфор ће, како је саопштено, наставити да чини то одлучно, промишљено и непристрасно, и потпуности у складу са мандатом.

Миловић: Кфор демонстрира силу

Председник Општине Звечан Драгиша Миловић разговарао је са одговорнима у Кфору, који су му рекли да поштују мирне протесте грађана, али и да сматрају да барикаде на путевима не могу да буду непрестано постављене.

Миловић је рекао да је "акција Кфора срамна и несхватљиава и да је то било право демонстрирање силе".

"Звечан је био блокиран за саобраћај готово три и по сата, а разлог је, како је рекао потпуковник америчког Кфора, уклањање блокова који су били у Рудару", рекао је Миловић и оценио да "није било потребе да се толика војска и сила употреби и да се грађанима ускрати слобода кретања због те акције".

"Ово не доприноси поверењу становништва у Кфор, то није њихов мандат", казао је Миловић и нагласио да је народ разочаран јер је Кфор мировна, а не окупациона мисија.

Срби су пре неколико дана поставили бетонске препреке на магистралном путу у Рудару. 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи