Читај ми!

Стефановић: О Нати Месаровић 11. фебруара

Седница парламента на којој би се раправљало о предлогу за смену председнице Врховног касациног суда Нате Месаровић могла би да буде 11. фебруара, каже Небојша Стефановић.

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић изјавио је  да ће парламент о предлогу Врховног савета судства о престанку функције Нати Месаровић највероватније расправљати 11. фебруара.

Стефановић је новинарима у Скупштини Србије рекао да ће то предложити на консултацијама са шефовима посланичких клубова које ће бити одржане наредне седмице.

Очекујем да ћемо направити договор да следећа седница, на којој би се могла наћи и та тачка, буде 11. фебруара. То ће бити мој предлог, видећемо да ли ћемо моћи да усагласимо дневни ред, рекао је Стефановић.

На питање да ли ће Месаровић бити дозвољено да говори у парламенту том приликом, Стефановић је одговорио да то није у складу са Пословником, али да ће се консултовати и око тог питања како би се видело шта се може учинити.

Стефановић је рекао и да њему није стигло писмо које је Месаровић упутила председнику скупштинског Одбора за правосуђе Петру Петровићу и још неким клубовима.

Упитан да ли ће председник скупштинског Одбора за уставна питања и законодавство Владимир Цвијан (СНС) бити санкционисан због јавног коментарисања рада Месаровић, Стефановић је рекао да се као председник парламента тиме не бави, да то нису његове ингеренције и да је то ствар тог одбора.

Скупштина Србије је до првог радног дана у марту у периоду ванредног заседања, када седнице могу бити сазване на захтев трећине посланика или Владе Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи