Читај ми!

ЛДП против смене Нате Месаровић

Ната Месаровић је жртва неспособности ДС-а и бруталности СНС-а, каже Чедомир Јовановић и поручује да ће се ЛДП супротставити иницијативи за престанак функције председнице Врховног савета судства и Врховног касационог суда.

Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је да ће се та странка супротставити иницијативи за престанак функције председнице Врховног савета судства и Врховног касационог суда Нате Месаровић, оценивши да је она жртва "неспособности ДС и бруталности СНС".

"Месаровић је жртва неспособности ДС да реформише ово друштво и изгради нормалну земљу и бруталности СНС која нас своди на Србију у којој ће живот уређивати радне групе које хапсе, комисије које испитују убиства новинара и потпредседника владе који не може да наброји своје функције", рекао је Јовановић новинарима у Скупштини Србије.

ЛДП ће се, према његовим речима, супротставити иницијативи "иза које стоји СНС".

Јовановић је казао да је то обавеза ЛДП не због неког личног и страначног интереса већ због заштите демократског поретка који је делимично играђен претходних година.

"Месаровић никада није била само председник судског већа које судило убицама Зорана Ђинђића и председница ВСС и ВКС, она је симбол српског правосуђа. Неуспех реформе правосуђа је последица немоћи политичара односно ДС да тај посао уради и великог отпора да Србија буде модерна и уређена земља", рекао је Јовановић.

Он сматра да се Месаровићева не смењује зато што је Уставни суд Србије њену улогу оценио неуставном, већ зато што је, одговарајући на захтев СНС, један члан о избору судија прогласио неуставним.

Он је додао да ће сменом Месаровић најмање изгубити она, али да ће Србија изгубити могућност да "неко нормалан дође на њено место, јер нико нормалан неће осудити себе на судбину Месаровић".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи