Дежер: Датум преговора у јуну

ЕУ ће у јуну утврдити датум за почетак преговора о прикључењу Србије, оценио шеф делегације ЕУ у Србији Венсан Дежер. Пад подршке грађана Србије евроинтеграцијама резултат нестрпљења и разочарања, рекао Дежер.

Шеф делегације Европске уније у Србији Венсан Дежер сматра да ће ЕУ у јуну утврдити датум за почетак приступних преговора са Србијом, и да је пад подршке грађана Србије приближавању ЕУ, између осталог, резултат нестрпљења и разочарања.

"Морамо да наставимо да радимо као и до сада - да објашњавамо грађанима наше намере да је ЕУ циљ да Србија буде чланица. Верујем да ће јуна, када се буде одлучивало о почетку преговора, мишљење бити позитивно и да ће Србија испунити познате критеријуме", рекао је Дежер.

Дежер је подсетио на изјаву амабасадора Велике Британије Мајкла Девенпорта на данашњем скупу у Палати Србије о сузбијању илегалне миграције, да Велика Британија снажно подржава напоре Србије на путу ка утврђивању датума за почетак преговора.

"Морамо рећи да ништа није ново као захтев. Све што се тражи од Србије, тражи се и од осталих земаља чланица, а то су познате ствари, одувек присутне", каже Дежер.

Шеф делегације ЕУ додаје да се у "овом европском послу напредак стално успоставља".

По оцени Венсана Дежера, пад подршке грађана уласку Србије у ЕУ резултат је ослобађајућих пресуда Трибунала у Хагу и одлагања одлуке о утврђивању датума за почетак преговоре о прикључењу Србије.

"Нестрпљење и разочарање се генерисало у бројке, као и економска криза у ЕУ и Србији", оценио је Дежер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи