Читај ми!

Приведени због рушења споменика у Витини

Пет Албанаца приведено због сумње да су рушили споменике на православном гробљу у Витини. Један осамнаестогодишњак и четворица малолетних дечака пуштени након саслушања.

Портпарол полиције за регион Гњилана Исмет Хашани рекао је да је косовска полиција привела је пет особа, које су осумњичене за рушење споменика на православном гробљу у Витини.

Како јавља КиМ радио, приведенима је омогућено да се бране са слободе.

Према речима портпарола полиције, сви приведени су Албанци из Витине.

"Ради се о пет особа, о једном осамнаестогодишњаку и четворици малолетних дечака. Према доказима који су пронађени на гробљу, сумња се да су били умешани у рушење споменика на гробљу у Витини", рекао је Хашани.

Ухапшени су саслушани у полицијској станици у Витини у присуству адвоката и радника социјалне службе која је надлежна за малолетне деликвенте. Након саслушања они су пуштени да се бране са слободе.

"Консултован је тужилац, он је наредио да случај буде предат суду и да се води редовни судски поступак", рекао је Хашани.

На православним гробљима широм Косова и Метохије за само неколико дана порушено је преко 150 надгробних споменика, подсећа КиМ радио.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи