Читај ми!

Вулин на Косову

Директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин обишао је у Клокоту православно гробље на којем је порушено 30 надгробних споменика. У општини Исток повратницима је уручио кључеве трактора.

Истакавши примере недавног рушења надгробних споменика директор канцеларије за КиМ Александар Вулин поново је апеловао на међународну заједницу да спречи злочине над Србима на Косову. Вулин је обишао православно гробље у Клокоту код Витине где је порушено 27 споменика, а онда се састао са повратницима у општини Исток којима је уручио кључеве трактора.

Канцеларија за Косово и Метохију обезбедила је пет трактора за повратнике у селима општине Исток у последњих месец дана. Повратници су са једне стране радосни а са друге забринути како да сачувају механизацију од лопова.

Мештани наводе да су крађе честе па морају читаве ноћи да проводе будни, јер гараже још увек нису спремне.

Недавно су у Шаљиновици и Благачи повратницима украли два аутомобила а један обили. Криминалци не знају за границе па су недавно у Осојану пуцали, твде месстани овог села.

"Провокације су свакодневне. Није се десило само мени, него већини девојака и девојчица. Из страха се о тим проблемима ћути", речи су Наташе Неђић из села Осојане.

Повратници у селима око Истока наглашавају да им је годинама безбедност највећи проблем. То су пренели и Александру Вулину који им је поручио да о проблемима не смеју да ћуте.

"Ми немамо извршну власт овде, али можемо да тражимо и од ЕУ, и Уједињених нација да нас чују, да проблем безбедности Срба на Косову мора да почне да се решава", нагласио је директор Канцеларије за КиМ Александар Вулин.

И недавно насиље на српским гробљима за њега је питање за међународну заједницу, која, како је навео, треба да одговори да ли је спремна да и даље овакве злочине вербално осуђује а да никада не нађе починиоце.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи