Живковић представио програм Нове странке

Покренут процес оснивања Нове странке, рекао бивши премијер и функционер ДС-а Зоран Живковић, истичући да је циљ освајање 10 одсто гласова на изборима крајем године. Нова странка ће окупити нове људе, који имају шта да понуде бирачима и са енергијом да то остваре, рекао Живковић.

Бивши премијер Србије и функционер Демократске странке Зоран Живковић изјавио је у Зрењанину да је покренуо процес оснивања Нове странке, са циљем да, како је рекао, на изборима крајем 2013. године освоји 10 одсто гласова.

Програмски циљеви Нове странке, рекао је Живковић, јесу наставак прекинутог пута Зорана Ђинђића, пре свега запошљавање довођењем страних инвеститора с профитабилним програмима, као и одлучна борба против корупције, коју је започела нова Влада Србије.

На питање дописника Танјуга са којим снагама ће бити остварени ти циљеви, Живковић је одговорио да ће Нова странка претежно окупити нове људе, који имају шта да понуде бирачима и са енергијом да то остваре.

"Наш први циљ је да дођемо до 11.000 чланова, да регистујемо станку и да се после тога припремамо за изборе", рекао је Живковић, на скупу у Хотелу "Војводина", оценивши да је ово изборна година.

Живковић је рекао да је за протекла два месеца прелиминарну приступницу пописало 3.500 људи, и оценио да је то још један доказ да постоји потреба за Новом станком, у трци са водећим парламентарним странкама.

У кампањи за анимирање проевропски орјентисаних грађана, Нова сранка је до сада, како је рекао, одржала скупове у Нишу, Лесковцу, Суботици, Врању, Пожаревцу и Лазаревцу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи