Читај ми!

Шведска тражи враћање виза

Захтев да се земљама западног Балкана врате визе за путовања у ЕУ, упутио шведски министар за миграције и политику азила Тобијас Блистром. Шведска ће пооштрити политику према азилантима, како би помоћ могли да добију сви они којима је заиста неопходна, поручио Блистром.

Министар за миграције и политику азила Шведске Тобијас Билстром инсистира да се грађанима Србије, Албаније, Босне и Херцеговине, Косова, Македоније и Црне Горе поново уведу визе за путовања у Европску унију и писмо са тим захтевом послао је владама преосталих 26 држава чланица ЕУ.

Како преноси лист Сид Свенскан, Шведска ће пооштрити политику према азилантима, како би помоћ могли да добију сви они којима је заиста неопходна.

Према речима Билстрома, очекује се да ће ове године азил у Шведској тражити 54.000 особа, од чега између 15.000 и 20.000 из Сирије, а смештај тих људи представља све већи проблем, јер је све мање станова за азиланте.

Билстром је поручио да је неприхватљиво да велики број људи из Србије и околних земља тражи азил у Шведској и заузима стамбени простор, јер су њихови захтеви неосновани.

"Они наводе сиромаштво и немогућност запослења као разлог доласка, а то никада није био прихватљив разлог за одобравање азила", истакао је Билстром.

Шведска, указао је Билстром, много новца троши на особе које су већ добиле негативне одговоре на захтев за азил, али још нису напустиле земљу.

"Због тога морамо променити постојећи и донети нове законе, који ће бити много коректнији и праведнији према свим особама које траже азил", рекао је Билстром.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи