ЛДП: Неопходан концепт за реформу Србије

Либерално демократска партија иницираће рад на заједничком политичком концепту реформисања Србије како би она постала модерна и уређена, најавио лидер те сранке Чедомир Јовановић. У таквом концепту биће места за све који желе да спрече даље пропадање земље, рекао Јовановић.

Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић најавио је да ће та странка иницирати рад на заједничком политичком концепту реформисања Србије како би она постала модерна и уређена земља ефикасних инсититуција у којој су сви једанки пред законом.

"Данас, више него икада, потребна је организована вредносна алтернатива способна да уради оно што друге генерације нису - да реформише Србију и од ње направи модерну и уређену земљу ефикасних институција, у којој су сви једнаки пред законом, слободни да свој живот живе како сами одлуче", наведено је у писаној изјави достављаној Танјугу.

Јовановић је рекао да ће његова странка инцирати рад на таквом заједничком политичком концепту, у којом ће бити места за све који желе да спрече даље пропадање земље.

Према његовим речима, одговор на хаос који је иза себе оставила погрешна политика не могу више дати само политичари и странке. Зато је, како је рекао, обавеза ЛДПа-а да започне процес окупљања свих снага у друштву, од представника радника и послодаваца, културне елите, пословног света, до странака и политичара спремних да признају слабости и грешке из прошлости, мотивисани да ураде нешто добро за своју земљу.

Према Јовановићевим речима, ЛДП нема амбицију да монополиизује или искључиво везује за себе ту идеју, јер је она много већа од било које странке или политичара.

Он сматра да је Србија данас у веома тешком стању, јер су је водили политичари који су робовали сопственом рејтингу, не размишљајући о последицама бежања од реформске политике и доношења тешких одлука.

"У таквом приступу политици ни садашња коалиција се не разликује од оних које су у годинама за нама водиле земљу, а криза у којој се Србија налази скоро 25 година, узрокована је лошим лидерством, политичарима који су бежали од одговорности, која је на кратко прекинута Владом Зорана Ђинђића", рекао је лидер ЛДП-а.

Он је оценио да се након убиства Ђинђића земља врло брзо вратила на пут ретроградне политике која не брине за људе и њихове животе, него се окреће митовима, погрешно протумаченој историји, и злоупотреби традиције.

Јовановић такође наводи да је неспорна чињеница да грађани Србије нису ни мање способни, талентовани или амбициозни од било кога другог у Европи, али да, налажост, никада нису добили прилику да живе много срећнијим и спокојнијим животима.

"Такву шансу им је одузела погрешна политика која је разорила како наше, тако и животе народа који око нас живе. Од ратова са свима око нас дошли смо до тога са се сукобљавамо сами са собом", закључио је Јовановић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи