Распад Тачијеве партије

И други високи званичник Тачијеве партије Хидајет Хисени одустао од учешћа на конгресу због начина на који косовски премијер води странку. Претходно одустао Краснићи, који уз Фатмира Љимаја представља једину конкуренцију Тачију за место лидера странке.

Један од најутицајнијих косовских политичара Хајдет Хисени саопштио да неће присуствовати конгресу Тачијеве Демократске партије Косова због начина на који косовски премијер води странку.

Претходно је то учинио председник косовске скупштине и генерални секретар ДПК Јакуп Краснићи, а тиме је постало очигледно да ће се најутицајнија косовска странка поделити у више табора.

Краснићи, који уз Фатмира Љимаја представља једину конкуренцију Тачију за место лидера странке, оптужио је косовског премијера да је узурпирао партију.

"Они (чланови партије), према њему, треба да говоре оно што мисли шеф, или да ћуте, јер шеф мисли у име свих и за све, шеф све зна и одлучује о свему. То је учинило да он буде проглашен последњим свецем нашег света, што се не догађа нигде у деморкатском свету", написао је Краснићи у писму упућеном јавности Косова.

Краснићи је оптужио лидера странке да је на последњим парламентарним и посебно унутарпартијским изборима доказао да је челник ДПК у целости одвукао партију од основних принципа, основних и оснивачких вредности.

Он је од председника странке крајем прошле недеље затражио да се одложи изборна Скупштина странке до ослобађања Фатмира Љимаја од оптужби за ратне злочине у случају Клечка и оптужби за корупцију у случају Министарства саобраћаја и телекомуникација.

Међутим, тај захтев није прихваћен, а конгрес ДПК-а одржава се данас у Приштини.

Присталице Фатмира Љимаја раније су оптужиле Тачија да је "олако дозволио" да Еулекс подигне тужбу против Љимаја. Они сматрају и да је он тако желео да се реши конкуренције у партији. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи