Читај ми!

Пелевићева странка од марта

Странка српског јединства почеће са радом 27. марта, најавио председник те странке Борислав Пелевић. ССЈ ће бити окренута ка земљама које нису признале независност Косова, и биће против уласка Србије у Европску унију, поручио Пелевић.

Председник Странке српског јединства (ССЈ) у оснивању Борислав Пелевић најавио је да ће странка под тим именом званично почети са радом 27. марта и да ће се залагати за територијални интегритет земље.

ССЈ не жели у Европску унију која тражи да се Србија одрекне Косова, рекао је Пелевић.

Пелевић је истакао да ће партнери ССЈ у политичком деловању бити националне организације као што су Двери, Образ, Покрет за Србију и Четнички покрет.

Председник странке је на освештавању страначких просторија подсетио да су до сада били регистровани као Сабор српског јединства, а да је према Закону о политичким странкама потребно да прођу четири године од дана гашења једне странке да би се основала друга под истим именом.

Странка српског јединства, нагласио је Пелевић, биће окренута оним земљама које нису признале независност Косова, а то су Русија, Кина, Индија, Бразил, Јужна Африка.

"Окренимо се својим пријатељима, а заборавимо европски пут који од нас захтева да се одрекнемо себе, да се одрекнемо Косова и Метохије, као саставног дела Србије. Не желимо у такву Европску унију", нагласио је Пелевић.

Пелевић је додао да ће се залагати да Дрина не буде граница, већ кичма српског народа и да се Срби са њене леве и десне обале на референдуму одлуче да ли желе да живе у јединственој држави.

"Желимо да се окренемо својој пољопривреди, енергетици и свему што може да допринесе развоју Србије, а пре свега да инсистирамо на извозу у земље које су нам пријатељске", закључио је Пелевић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи