Читај ми!

ДСС: Бесмислено пребацивање одговорности

Бесмислени су покушаји бившег директора Колубаре и функционера ДС-а Небојше Ћерана да оправда своје поступке пребацивањем одговорности на ДСС, саопштила та странка. ДСС позвао Ћерана да одговори ко је и када извршио процену вредности имовине Радосава Саватијевића Кенета.

Демократска странка Србије саопшстила је да су бесмислени покушаји бившег директора Колубаре и функционера Демократске странке Небојше Ћерана да оправда за своје поступке пребацивањем одговорности на Демократску странку Србије, која је готово пет година у опозицији.

ДСС је позвао Ћерана да, уместо дугачких саопштења којима се обраћа јавности, одговори ко је и када извршио процену вредности имовине Радосава Саватијевића Кенета, која је делимично исплаћена.

Саватијевићу је због проширења површинског копа рудника угља исплаћено 1,2 милиона евра одштете, што је трећина укупне вредности на коју је процењена његова кућа у селу Вреоци.

ДСС је упитао Ћерана које је тело Електропривреде Србије или Колубаре, у ком саставу и када донело одлуку о исплати милионског износа Саватијевићу, као и ко је ту одлуку оперативно спровео, то јест донео одлуку о исплати средстава и када.

"Претпостављамо да ће Небојша Ћеран у најкраћем року одговорити на ова конкретна и једноставна питања, која ће дати јасну слику ко је одговоран за процену куће Саватијевића", навео је ДСС.

Ћеран је данас требало да одржи конференцију за новинаре у просторијама Демократске странке, али је та конференција јутрос отказана, а он је медијима послао писану изјаву.

Ћеран је у тој изјави навео да је 2007. године Влада Србије, на чијем је челу тада био председник ДС С-а Војислав Коштуница, донела одлуку о експропријацији земљишта целог села Вреоци, а не само зоне експлоатације угља.

Бивши директор Колубаре и члан ДСС-а Драган Томић раније је оптужен за злоупотребе у том предузећу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи