Читај ми!

Девенпорт: ЕУ је отворена за Србију

Велика Британија ће наставити да подржава Србију на путу ка ЕУ, јер су врата Уније отворена за све који желе да постану њене чланице, каже британски амбасадор у Србији Мајкл Девенпорт.

Амбасадор Велике Британије у Србији Мајкл Девенпорт рекао је да ће његова земља наставити да подржава пут Србије ка чланству у ЕУ и да су врата Уније отворена за све земље које желе да постану њене чланице, а испуњавају критеријуме.

"Само таква Европа може бити конкурентан играч за глобалну утакмицу, засновану на фер односу", рекао је Девенпорт на конференцији за новинаре у Британском савету где је одржана презентација резултата програма стажирања у Великој Британији.

Амбасадор је рекао да британска визија ЕУ, коју је изнео британски премијер Дејвид Камерон, између осталог, подразумева и пријем нових чланица у Унију.

"Камерон је изнео визију једне ЕУ која је флексибилнија, прилагодљивија, отворенија и спремнија за изазове модерног доба", рекао је Девенпорт.

Према његовим речима, допринос таквој ЕУ даће све њене чланице, и садашње и будуће.

Девенпорт је присуствовао представљању резултата програма стажирања у Великој Британији у оквиру којег је петоро запослених у државним службама из Србије отишло тамо на усавршавање.

Циљ тог програма је оснаживање капацитета државне управе у Србији као подршка процесу европским интеграцијама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи