Читај ми!

ДС: Трошено у складу са законом

Средства намењена бившем председнику Борису Тадићу трошена у складу са законом, саопштио ДС, демантујући тврдње Прес службе председника Томислава Николића да је претходна администрација трошила нерационално.

Демократска странка демантовала је тврдње да су се средства администрације на Андрићевом венцу у мандату бившег председника Бориса Тадића трошила нерационално, наводећи да се трошило у складу са законом. Напредњаци одбацују тврдње демократа као неистините.

Неистинита је тврдња да је нова администрација у мају затекла касу у којој је већ било потрошено 80 одсто средстава, кажу из ДС-а, реагујући на јучерашњу информацију Прес службе председника Србије да је након доласка Томислава Николића на Андрићев венац анализом трошкова утврђено да је администрација бившег председника нерационално трошила.

ДС наводи да су средства трошена у складу са законом и буџетом на месечном нивоу и да је то податак који је лако утврдити.

С друге стране, сасвим је могуће да су трошкови путовања новог председника мањи, с обзиром на чињеницу да је до сада на себе преузео знатно мање међународних обавеза, додаје се у саопштењу.

Како се наводи у саопштењу, Тадић је током мандата просечно месечно проводио десет дана у иностранству, "побољшавајући веома тежак међународни положај Србије у свету, који је био, како истиче ДС, "директна последица ратне политике деведесетих за коју се свесрдно залагала између осталих и тадашња странка председника Николића".

ДС тврди и да је нова администрација знатно увећана, као и плате запослених за приближно десет одсто, што се, како се додаје у саопштењу, свакако не подудара са подацима које је изнела Прес служба, нити доприноси адекватнијем трошењу буџетских средстава.

Николић туристички у Чилеу

Демократе су се вечарас поново огласиле саопштењем у коме су прецизирали да је бивши председник Србије Борис Тадић поднео оставку и напустио зграду Председништва 4. априла 2012. године, тако да је на функцији био три месеца и четири дана, а не пет месеци како тврди садашња председничка администрација.

Што се тиче телефонских рачуна, како је саопштено, једини који су превазилазили норме су они везани за међународну сарадњу.

"Сваки динар потрошен на те телефонске рачуне потрошен је на, на пример, укидање виза за грађане које су уведене у време када је садашња гарнитура на власти имала забрану путовања у земље ЕУ и САД, јер је била одговорна за масовна страдања у ратовима", истиче Демократска странка.

"Председник Борис Тадић, на пример, никада није ишао у излишна путовања, попут Николићеве туристичке посете Чилеу на самит лидера ЕУ и Латинске Америке", наводе демократе.

Како је саопштено, са председницима Португала и Румуније увек је могуће срести се на европском континенту, а Србија нема фундаменталну улогу у односима ЕУ и Латинске Америке.

Демократска странка тврди и да нова администрација Председништва, од буџетских средстава плаћа школарине за дошколовавање сопствених страначких кадрова.

Из Прес службе председника Србије јуче је саопштено да су у мају затекли готово празну касу са потрошених 80 одсто средстава, што је више од 194 милиона динара из планираног буџета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи