Читај ми!

Коалиција Тачи-Харадинај у јануару

Савез Хашима Тачија и Рамуша Харадинаја биће озваничен у јануару, пишу приштиниски медији. Тачи и Харадинај треба да се договоре о подели "колача" у влади, наводи лист "Зери".

Озваничење нове владајуће коалиције Хашима Тачија и Рамуша Харадинаја очекује се у јануару, следеће године, а до тада два политичка лидера ће се договорити око поделе "колача" у влади, преносе приштински медији.

Биће то коалиција Демократске партије Косова и Алијансе за будућност Косова, партија проистеклих из рата Ослободилачке војске Косова, пише "Зери".

"Могућност за коалиционо владање партије актуелног премијера Хашима Тачија  и Алијансе за будућност Косова Рамуша Харадинаја је свршена ствар и сада је само остало да двојица лидера седну и да се договоре око поделе "колача" власти", додаје лист.

Међународни извори су дневнику потврдили да теку последњи дани до озваничења "везе" две партије ратног крила.

"Питање коалиције ДПК-АБК ће се озваничити одмах у јануару" рекао је високи међународни званичник.

Бивши косовски премијер Рамуш Харадинај, који је 2005. године отишао у Хаг по тужби за ратне злочине и након два процеса ослобођен, рекао је да очекује да ће постати косовски премијер, те да ће о томе ускоро разговарати са садашњим председником косовске владе Хашимом Тачијем.

"Преузећу одговорност за управљање земљом. Од тог дана преузећу све дужности које припадају тој извршној власти", рекао је Харадинај за Ројтерс.

Неименовани званичник из Тачијеве владајуће Демократске партије Косова потврдио је за британску агенцију да та странка размишља о "партнерству" са Харадинајем како би обезбедила подршку за нестабилну већину у парламенту.

Алијанса за будућност Косова има 12 места у парламенту, од укупно 120 посланика.
Косовски медији све више спекулишу о томе да би Тачи могао да преда место премијера како би постао председник, што је превасходно церемонијална функција која би му, међутим, омогућила да учврсти подршку.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 11. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару