Читај ми!

Главни одбор СНС-а

Напредњаци вечерас расправљали о борби против корупције, Косову и Метохији и унутарстраначким питањима, рекао председник странке Александар Вучић. На седници није било разговора о промени власти у Београду.

20.05 - Потпредседник СНС-а Братислав Гашић рекао да чланови Главног одбора странке нису разговарали о промени власти у Београду.

19.45 - Завршена седница Главног одбора СНС-а. Нова седница заказана за 20. децембар.

18.20 - Вучић рекао да ће се разговарати о власти у Београду, али да не очекује да ће на данашњој седници бити донета одлука.

18.16 - Председник СНС-а Александар Вучић рекао је уочи седнице да ће главне теме бити борба против корупције, Косово и Метохија и унутар страначка питања.

17.45 - Почела седница Главног одбора СНС-а.

Главни одбор Српске напредне странке одржао је вечерас седницу, у Центру "Сава", а председник СНС-а Александар Вучић рекао је уочи седнице, која је била затворена за јавност, да ће главне теме бити борба против корупције, Косово и Метохија и унутарстраначка питања.

Иако је Вучић, уочи седнице рекао да ће једна од тема бити и промена власти у Београду, потпредседник СНС-а Братислав Гашић је, по завршетку седнице изјавио да чланови Главног одбора странке вечерас нису разговарали о тој теми.

Вучић је, пре седнице на питање новинара да ли је са партнерима на републичком нивоу, пре свега са СПС и ПУПС разговарао о прекомпоновању власти у Београду, одговорио: "Зар мислите да бих био неозбиљан да на телевизији јавно кажем да знам ко би имао већину."

Гашић је рекао да је на Главном одбору разговарано о доради Статута, како би странка, која се у последње три године знатно увећала, могла да фунцинише.

Према његовим речима, на Главном одбору разговарано је и о избору новог Председништва и о актуелној политичкој ситуацији.

Истакавши да избор чланова Председништва још није коначан, Гашић је рекао да би тај процес требало да буде завршен на следећој седници Главног одбора.

Гашић је рекао да је Косову била тема на седници, али да ће јавност о томе бити накнадно обавештена.

Ускоро платформа о Косову

Вучић је, уочи седнице, рекао и да ће платформа за Косово бити ускоро готова, а када је реч о примени споразума о интегрисаном управљању прелазима, лидер СНС-а каже да је то дугорочни процес који не треба везивати за одређене датуме.

Говорећи о 10. децембру и примени споразума о интегрисаном управљању прелазима, Вучић рекао да је све то дугорочан процес, не зато што то неко одуговлачи, већ што тај процес није лаган, нити једноставан.

"Не иде то тако са датумима, то је компликована агенда и има милион ствари које се на различите начине примењују", рекао је Вучић.

Упитан о наставку разговора у Бриселу, Вучић је рекао да је то обавеза Србије, а да је најлакше критиковати, а врло тешко донети озбиљна решења за земљу.

"Земља се налази у ужасно тешкој ситуацији, у којој није кривицом ове владе. Наше је, ако можемо, да земљу извучемо, а ако не можемо немамо никакав проблем да сви који мисле да су паметнији и бољи то провере на изборима", поручио је лидер напредњака.

Критике рада Хашког трибунала 

Први потпредседник владе рекао је и да ће на седници Савета безбедности Уједињених нација оштро и аргументовано критиковати рад Хашког трибунала.

Вучић је рекао да ће на седници, која је заказана за 5. децембар и када ће Савет безбедности разматрати шестомесечни извештај о раду Трибунала, изнети став који деле сви државни органи Србије.

"Несумњиво је да ћу веома жестоко и аргументовано критиковати рад Хашког трибунала", нагласио је Вучић.

Лидер напредњака је, уочи седнице, најавио да ће састав Председништва СНС бити подмлађен новим члановима међу којима је поменуо министра правде Николу Селаковића, саветника председника Србије Марка Ђурића, посланицу СНС Јадранку Јоксимовић.

Вучић је рекао да ће наредна седница ГО бити 20. децембар, на којој ће бити разматрана промена статута.

Седници ГО присуствовала је и председница Народне партије Маја Гојковић, која је вечерас примљена у чланство СНС.

Гојковићева је саопштила да је Председништво те странке одлучило да постане колективни члан Српске напредне странке, што је та странка једногласно прихватила.

Одлучили смо да треба да постанемо део тима за промене, јер и сами верујемо у промене које спроводи СНС, рекла је Гојковићева, наводећи да је очито да се преко СНС и Александра Вучића воде најтеже битке у овој драви против криминала и корупције.

Наши правни тимови, како је рекла, размотриће колективно чланство с правне стране и направиће споразум, јер је данас донета политичка одлука.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 11. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару