Читај ми!

Самоиницијативни манифест

Драган Ђилас каже да не жели да се било ко преко њега обрачунава са Тадићем. Горан Весић наводи да је предлог манифеста "Нових демократа за нову Србију" послао самоиницијативно.

Док се чека изборна скупштина Демократске странке, нове полемике у тој партији изазвало је обелодањивање писма у којем некадашњи функционер ДС-а Горан Весић нуди стратегију Драгану Ђиласу за преузимање вођства у странци.

Ђилас демантује да је документ под називом "Нове демократе за нову Србију" писан за њега, а и аутор Горан Весић потврђује да је предлог манифеста Ђиласу послао самоиницијативно.

Приватна порука бившег саветника садашњег лидера ДС-а његовом заменику завршила је у новинама. Други човек демократа реаговао је саопштењем, у ком тврди да не жели да се било ко са лидером странке Борисом Тадићем обрачунава преко њега.

"Није тајна да је однос Бориса Тадића и Горана Весића оптерећен сукобима још из времена када је Весић био Тадићев саветник у Министраству војске. Управо зато сам са садржајем мејла одмах упознао шефа Тадићевог кабинета Миодрага Ракића. Веровао сам да ће на тај начин све недоумице бити разрешене и да ће садржај мејла завршити на столу код Тадића, а не у новинама", каже заменик председника ДС-а Драган Ђилас.

Члан Демократске странке од 1989. године, Горан Весић се нада да му неће бити замерено што би волео да партија преживи. Отуда је, каже, приватно и самоиницијативно послао предлог манифеста "Нових демократа за нову Србију".

"Истине ради, овај савет Драган Ђилас није тражио. Сматрао сам својом обавезом, као његов пријатељ, да му напишем како видим ствари и да му предложим шта да чини", каже Весић.

Манифест и пратећа документација Ђиласу су достављени 11. августа.

Како је пренео лист Данас, Весић саветује Ђиласа како да придобије чланство демократа и преузме вођство у странци. Препоручује му да чланству ДС-а понуди "манифест" нових демократа, базиран, у великој мери, на 15 година старом програму некадашњег лидера британске Лабуристичке партије Тонија Блера.

Тако би се, сматра, чланови странке изјашњавали о том програму, уместо да се опредељују за Тадића или њега. Трећи актер који се помиње у писму, Борис Тадић, није се оглашавао.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи