Читај ми!

Чанак: Оставка на место посланика

Ненад Чанак признао да је тукао Павла Лешановића и поднео оставку на посланичку функцију. Како оставку није оверио у суду и лично је предао, она није правно ваљана.

Председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак рекао је да је поднео оставку на функцију посланика у Скупштини Србије, јер парламент није реаговао поводом инцидента у Новом Саду у коме је он учестовао. Лидер ЛСВ-а је признао да је "тукао песницама" Павла Лешановића.

Агенцији Бета је у ЛСВ-у речено да Чанак остаје при одлуци да поднесе оставку на место посланика и овериће ту одлуку у суду како је прописано законом.

Чанак је пре тога рекао да му из републичког парламента нису примили оставку, јер није оверена у суду, на шта је папир са оставком згужвао и бацио.

"Ако треба да бирам између суза моје деце и мандата, то није никакав избор. Због свега, подносим оставку на функцију посланика, јер не желим да будем посланик овог парламента", рекао је Чанак новинарима у Скупштини Србије.

Чанак је признао да је тог човека тукао на паркингу испред кафане, али је указао да га је он вређао, називао лоповом, а ћерку његовог брата "додиривао као последњу проститутку".

"Ова скупштина се тим поводом не да није огласила, него ниједног тренутка није узела у заштиту достојанство посланика. Изложен сам линчу, јер сам бранио част породице. Изложен сам томе да је ова скупштина сигурна кућа за Ратка Младића, скупштина у којој се Миладин Ковачевић, који је убио човека, дочекује као херој, а где председник скупштине одлично зна пресуду кривичног дела о коме ја нисам ни саслушан", истакао је Чанак.

Чанак је рекао да се, када је видео сузе у очима "своје ћерке", како је назвао братаницу, вратио и на паркингу срео "изгредника који је седео у аутомобилу марке 'бе-ем-ве'".

"Он ми је тада опсовао децу, на шта сам га извукао из кола, бацио штап у страну и почео да га тучем песницама", рекао је Чанак и додао да им је поручио да имају пет минута да напусте тај простор.

Председник ЛСВ-а казао је да је у ресторан отишао на позив ћерке свог брата и да га је тај човек већ са улаза вербално напао називајући га лоповом, а да је потом пришао његовом столу и почео девојку да "хвата за тело".

Чанак је рекао да је тај човек, за кога је рекао да је био пијан, полио водом музичара уз речи: "Зашто свираш за ову свињу".

"На основу свакодневних претњи смрћу, пре две године сам тражио обезбеђење од МУП-а, али ми то није дато", додао је Чанак.

Чанак је рекао да га нико ни из полиције ни из тужилаштва није звао да да изјаву о инциденту у Новом Саду, а да он није хтео да у јавности износи своју одбрану, јер је требало прво да то каже истражним органима.

Дан после инцидента, Павле Лешановић је за РТС тврдио да никога није вређао, да се не сећа никакве расправе и и да га Чанак није тукао сам .

"Лично ме је ударио прво са његовим штапом у главу, јер ово не може од руку да буде, пао сам доле, а онда су ме шутирали два, три минута, три човека", каже Лешановић.

Полицији су сви учесници инцидента дали изјаве, осим Чанка и његове братанице, потврђено је РТС-у. Министар полиције каже да је изјаве видео и да је из њих јасно да су Чанка вређали, али и да га посланички имунитет не штити па да ће и он морати да да изјаву. У међувремену, захтев Тужилаштва стигао је у суд.

"Основно јавно Тужилаштво у Новом Саду поднело је захтев суду да предузме додатне истражне радње против Ненада Чанка, због основане сумње да је извршио кривично дело насилничког понашања", изјавила је портпарол Основног суда Биљана Лазић. 

 

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи