Читај ми!

Дијалогом до историјског споразума

Дијалог Београда и Приштине на највишем нивоу треба да доведе до историјског споразума Срба и Албанаца, каже потпредседница Владе Сузана Грубјешић.

Потпредседница Владе Србије за европске интеграције Сузана Грубјешић изјавила је да дијалог Београда и Приштине на највишем нивоу треба да доведе до историјског споразума Срба и Албанаца.

"Тај дијалог мора нечим таквим да се заврши", рекла је Сузана Грубјешић за Први програм Радио Београда.

Према њеним речима, за 60 дана рада нове Владе Србије испуњене су две ствари везане за односе с Приштином - "релаксирано" је присуство српских представника на регионалним скуповима и одређена је особа задужена за потписивање техничког протокола о управљању граничним прелазима.

"Зар је то мало? То за претходне четири године није могло да се уради а сада се урадило за 60 дана. И то све зарад оно мало Срба који су остали тамо да живе, да би они могли да буду слободни и безбедни и да би ми могли, макар због њих, да кажемо да је Косово наше", рекла је Сузана Грубјешић.

Коментаришући седам тачака које су немачки посланици недавно истакли као услове за почетак преговора са ЕУ, Грубјешићева каже да ти захтеви нису нови и да не треба "глумити изненађење".

Подсетила је да су и пре две године ти посланици били у Србији са истом причом, али су овог пута то "темељно урадили" и представили, превели све на српски језика, како не би било погрешно интерпретирано и како се "ништа не би изгубило у преводу".

Потпредседница Владе истиче да је крајње време да преузмемо иницијативу и да престанемо само да реагујемо на услове који нам се постављају.

"Време је да будемо проактивни и да сада, у тој будућој стратегији, платформи, кажемо докле смо спремни да идемо, шта можемо да испунимо, шта значи нормализација односа са Косовом и да кажемо да не можемо да признамо независност Косова", поручила је Сузана Грубјешић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи