Читај ми!

Влада тражи ванредну седницу Скупштине

Влада поднела захтев за одржавање ванредног заседања Скупштине на којем би се разматрало више предложених закона, међу којима је и измене Закона о високом образовању, којим се студентима омогућава да упишу наредну годину са 48 бодова.

Влада Србије поднела је захтев за одржавање ванредног заседања Скупштине Србије на којем би се разматрало више предложених закона, међу којима је и предлог о изменама и допунама закона о високом образовању.

Како је саопштила Влада Србије, усвајање таквог предлога би омогућило студентима да упишу наредну годину са 48 бодова.

Агенцији Бета је у Министарству просвете и науке раније речено да измене Закона о високом образовању морају да буду усвојене до октобра, како би се студенти по тим правилима уписали у наредну академску годину.

Законом би требало да буде омогућено да и ове године студенти могу да упишу наредну академску годину о трошку буџета са освојених 48 бодова, а не максималних 60, како је то тренутно прописано.

Наредне године број потребних бодова за упис требало би да буде повећан, да би се студенти током 2014. године уписивали са максималних 60 бодова.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи