Читај ми!

Јапан наставља да пружа помоћ

Јапан ће наставити да пружа помоћ Србији, изјавио је заменик шефа јапанске дипломатије Рјуђи Јамане, после разговора са шефом српске дипломатије Иваном Мркићем.

Министар спољних послова Србије Иван Мркић и заменик шефа јапанске дипломатије Рјуђи Јамане сагласили су се око наставка унапређења билатералних односа, а јапански дипломата је поручио да ће његова земља наставити да пружа помоћ Србији.

Мркић и Јамане изразили су задовољство досадашњом сарадњом Србије и Јапана и постигли пуно сагласје о наставку унапређења билатералних односа на свим пољима, посебно у привреди, наведено је у саопштењу Министарства спољних послова Србије.

Министар Мркић је изразио захвалност за досадашњу помоћ Јапана Србији, а нарочито за изузетно повољан јенски кредит, који је додељен за пројекат одсумпоравања димних гасова Термоелектране Никола Тесла.

Он је, такође, изразио посебно задовољство најавом да Токио разматра могућност одобравања још једног кредита за пројекат третмана отпадних вода у Београду.

Заменик министра спољних послова Јапана пренео је уверавања да ће његова земља и убудуће наставити да пружа помоћ Србији, за коју се нада да ће допринети повећању стопе запослености и побољшању економске ситуације у земљи.

Министар Мркић изразио је посебно задовољство што је ова посета остварена у периоду када се обележава 130 година од успостављања међудржавних односа двеју земаља, који су започели разменом писама краља Милана Обреновића и јапанског цара Међија.

Мркић се, такође, током разговора с јапанским дипломатом у више наврата осврнуо и на лична позитивна искуства која је имао током службовања у Токију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи