Читај ми!

Петковић: ЕУ притиска Србију

Притисци из ЕУ у вези са Косовом отварају питање даљег пута Србије, оценио Петар Петковић. Портпарол ДСС-а навео да та партија будно прати наговештаје о могућем референдуму о Косову.

Портпарол Демократске странке Србије (ДСС) Петар Петковић оценио је да "најновији притисци који долазе из Европске уније да Србија треба да успостави правно обавезујући споразум о добросуседским односима са Косовом, неминовно отварају питање којим путем Србија треба да иде даље".

Како је Петковић навео у писаној изјави достављеној медијима, ДСС са највећом пажњом прати наговештаје да се размишља о могућем расписивању референдума на коме би се народ непосредним путем изјаснио да ли треба наставити европске интеграције.

"Јако је важно подсетити се да је између два круга председничких избора потписан споразум између ДСС и СНС у коме је изричито утврђено да ће се на референдуму народ изјаснити да ли Србија треба да буде политички неутрална држава или Србија треба да буде чланица ЕУ", навео је Петковић.

ДСС се, како је нагласио, снажно залаже да Србија прогласи политичку неутралност, а до сада показало да је војна неутралност земљи донела само корист и никакве штете због тога није трпела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи