Читај ми!

ДСС: Мантер крупно и грубо обмањује

Бивши амерички амбасадор Камерон Мантер крупно и грубо обмањује да је Војислав Коштуница било шта запалио, саопштила је Демократска странка Србије. С друге стране, истина је да је пола Србије запаљено и да је убијено хиљаде невиних људи током агресије на Србију, наводи ДСС.

Демократска странка Србије је негирала тврдње објављене у књизи бившег америчког амбасадора у Србији Камерона Мантера да је тадашњи премијер Војислав Коштуница лично одговоран за напад на америчку амбасаду у Београду, у фебруару 2008. године.

Деманти ДСС-а је уследио после навода у часопису Форин полиси, који је цитирајући књигу "Друга америчка армија - служење САД у иностранству и дипломатија 21. века", навео да је Коштуница лично одобрио напад на амбасаду, а да се Мантер осветио Коштуници тако што је утицао да ДСС изгуби подршку СПС-а 2008. године.

"Мантер крупно и грубо обмањује да је Војислав Коштуница било шта запалио, као што је, с друге стране, истина да је пола Србије запаљено и да је убијено хиљаде невиних људи током агресије на Србију", рекао је у саопштењу ДСС-а портпарол те странке Петар Петковић.

Како је навео, Мантер је прави пример човека који неистинама хоће да сакрије трагове злодела које је његова земља починила Србији од бомбардовања, преко признања Косова до директног мешања у формирање Владе Србије.

"По опробаном рецепту Рачка, Меркала и других злочина који су смишљено приписивани Србима, и паљење америчке амбасаде представља подлу намеру да се кривица пребаци на невине људе", указао је Петковић.

За српски народ су, како је навео, ове Мантерове намере провидне и више него очигледне.

Петковић је поручио да ће се ДСС одлучно супроставити сваком покушају да се странка криминализује зато што се бори против разбијања Србије и њеног стављања под НАТО контролу.

"Коштуница се држи права и правде, а лажи и силу оставља Мантеру", закључио је портпарол ДСС-а.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи