Читај ми!

Рампа за блокове из Србије

Влада Косова увела таксу на "Сипорекс" блокове из Србије, како би њихова цена била једнака цени косовске фабрике "Силцапор".

Косовска влада интервенисала је увођењем таксе на "Сипорекс" блокове из Србије како би изједначила њихову цену са ценом производа косовске фабрике "Силцапор".

Влада у Приштини тврди да "Србија субвенционише произвођача блокова 'Сипорекс', како би нанела штету" косовском произвођачу истог производа, фабрици "Силца­пор".

Одлука Косовске владе донета је на захтев министарства за трговину, чија је Комисија за процену наводно установила да производи српског прозивођача "Сипорекс" улазе на Косово по упола нижој цени у односу на реалну цену производа у Србији.

"Овај производ улази по цени од 25 евра за кубни метар у поређењу са ценом производа у земљи порекла од 52.7 евра за кубни метар без пореза и трошкова превоза", рекла је министарка трговине Мимоза Кусари-Љиља.

Влада Косова је увела таксу на производе "Сипорекса", како би и његова цена за кубни метар била 40 евра колико је и цена производа фабрике "Силцапор" на Косову.

Министар за економски развој Бесим Бећај рекао је да су законом о царинама предвиђене мере које би према његовом мишљењу требало да буду подржане, преноси косовска штампа.

Ово је други случај да министарство за трговину и индустрију доноси одлуку о заштитним мерама за косовске производе. Летос су на предлог истог министарства уведене антидампинг мере на увоз цемента из Албаније.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи