Читај ми!

УРС: Прва обећања већ испуњена

После 45 дана рада нове Владе већ је испуњен значајан део обећања датих у предизборној кампањи, саопштили су Уједињени региони Србије.

Уједињени региони Србије задовољни су што је након свега 45 дана рада нове Владе већ испуњен значајан део обећања датих у предизборној кампањи.

"Новим мерама испуњена су кључна обећања из економског програма УРС, укинуто је 130 такси и намета који су оптерећивали 300.000 предузетника и малих предузећа, а знатно су смањене таксе за остале фирме. Нема више фирмарина, такси за истицање реклама, такси за излагање робе у витринама, шумарине, такси на чамце, таксе на држање домаћих животиња. Смањују се таксе за регистрацију аутомобила и плаћаће се само једном уплатницом", наводи се у саопштењу УРС-а.

Уједињени региони Србије додају да су укинуте фискалне касе за занатлије, ПДВ за мала и средња предузећа са прометом до 50 милиона динара од нове године плаћаће се тек када се роба наплати, повећан је цензус за улазак у систем ПДВ - а, а држава ће плаћати пенале ако касни са повраћајем пореза привредницима.

"Привреди су обезбеђени и субвенционисани кредити под повољним условима. Све ове мере усмерене су ка оживљавању привреде и растерећењу оних који својим радом пуне буџет државе. Буџет за пољопривреду већ је повећан за 60 процената. УРС очекује да буџет за аграр буде удвостручен најкасније до половине мандата нове Владе", истиче се у саопштењу.

Искрена подршка партнера за усвајање и спровођење ових мера показује да нова Влада функционише тимски и по потпуно другачијим принципима, саопштено је из УРС-а и додаје се нова Влада штити интересе грађана, без политичког феудализма и са јасним циљем да се Србија покрене и извуче из веома тешке ситуације у којој се налази.

"Уједињени региони Србије наставиће да у новој Влади Србије и новом сазиву Скупштине боре за остале циљеве дефинисане у предизборном програму, инсистираћемо да се у наредном периоду донесе закон којим ће се професионализовати управљање јавним предузећима, а наставићемо са борбом за децентрализацију, коју смо покренули, како би сви региони и сви људи у њима имали једнаке шансе", наводи УРС.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи