Николић са Путином 11. септембра

Кремљ саопштио да ће се 11. септембра у Сочију срести председници Србије и Русије, Томислав Николић и Владимир Путин. Николић и Путин ће разговарати о продубљивању билатералних односа две земље, као и реализацији пројекта гасовода Јужни ток.

Председник Русије Владимир Путин срешће се 11. септембра у Сочију са председником Србије Томиславом Николићем који ће на позив руског председника боравити у радној посети Русији.

Како је саопштио Кремљ, током предстојећих разговора председници Русије и Србије намеравају да размотре путеве даљег продубљења билатералних односа у свим правцима сарадње, између осталог, у приоритетним областима као што је трговинско-економска и енергетска сарадња, укључујући и реализацију стратешког пројекта Јужни ток.

Током сусрета ће, такође, бити речи и о актуелним питањима са међународног дневног реда, између осталог и о питању подршке стабилности у Балканском региону.

У саопштењу Кремља се подсећа да је Русија један од водећих трговинских и инвестиционих партнера Србије и да је робна размена две земље 2011. године износила више од две милијарде долара, што представља повећање од 42,5 одсто у односу на 2010. годину.

Од 2003. до 2011. године укупан обим руских инвестиција у привреду Србије премашио је 1,5 милијарди долара, наводи се у саопштењу.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи