Читај ми!

Парламент наставља рад следеће недеље

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић сазвао је, на захтев 93 народна посланика, седмо ванредно заседање парламента за 29. август.

Скупштина Србије размотриће на ванредној седници у среду, 29. августа, измене Закона о јавном бележништву и допуне Закона о ванпарничном поступку, које је поднела група од 61 посланика Српске напредне странке (СНС). Седницу је заказао председник парламента Небојша Стефановић, на захтев 93 посланика.

Група посланика из посланичке групе СНС упутила је у скупштинску процедуру те предлоге 13. августа.

Посланици СНС предложили су одлагање почетка примене Закона о јавном бележништву јер, како су навели, до септембра није могуће обезбедити услове за његову примену.

У образложењу су навели да није именовано првих 100 јавних бележника нити образована Јавнобележничка комора која треба да донесе неопходне подзаконске акте.

Изменом Закона о јавном бележништву предложено је да се почетак примене тог прописа одложи до 1. марта 2013. године.

Допунама Закона о ванпарничном поступку предложен је посебан поступак за доношење исправе о чињеници рођења која би била основ за упис у матичну књигу рођених људи без личних докумената.

У образложењу предложених допуна закона група од 61 посланика посланичке групе СНС наводи се да у Србији постоји око 6.500 "правно невидљивих лица" који немају лична документа нити могу да остварују своја основна људска права и слободе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи