Читај ми!

УРС: Чанак ствара тензију

Најава лидера ЛСВ-а Ненада Чанка да ће интернационализовати питање Војводине не нуди решења већ само ствара тензије, рекао члан Председништва УРС-а Слободан Мараш.

Члан Председништва Уједињених региона Србије Слободан Мараш оптужио је председника Лиге социјалдемократа Војводине Ненада Чанка да најавама како ће интернационализовати питање те покрајине само ствара тензије, а не нуди никаква решења.

"Чанак нуди сценарио који је много пута виђен у протеклих двадесет година, да се због дневнополитичких потреба интернационализује неко питање и стварају тензије", рекао је Мараш, саопштио је УРС.

Како је навео, нико не пита Ненада Чанка што тек сада, шест година после доношења Устава, потпуно бесмислено тражи интернационализацију војвођанског питања.

"Нико му не поставља питање шта заправо предлаже, какав облик аутономије Војводина заслужује, да ли треба регионализовати Србију", рекао је Мараш.

Према његовим речима, Чанак је као председник владиног Националног савета за децентрализацију требало много раније да покрене тај процес, а уместо тога све време се чују његове изјаве типа "не може, не дамо, доста је било", а да није јасно шта у ствари предлаже.

Лидер Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак рекао је недавно да ће одлука Уставног суда Србије о ускраћивању дела надлежности Војводини изазвати тензије и "врућу јесен у Војводини".

Чанак је упозорио на то да је Србија тиме ушла у "игру на оштрици ножа" из које се може изаћи само хитним уставним променама које би уважиле реалност, односно "пуну спознају сложености Србије као државе" и омогућиле децентрализацију власти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи