Читај ми!

Стефановић са амбасадором Ирака

Српске компаније имају предност у односу на друге у обнови Ирака, јер познају културу, обичаје и начин живота, рекао ирачки амбасадор у Србији Фалах Абдулхасан Абдулсад у разговору са председником парламента Небојшом Стефановићем.

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић примио је у Дому Народне скупштине амбасадора Ирака у Србији Фалаха Абдулхасана Абдулсада.

Ирачки амбасадор, приликом посете, поручио је да српске компаније имају предност у односу на друге у обнови те земље, јер познају културу, обичаје и начин живота и у томе имају вишедеценијско искуство, саопштено је из Скупштине.

У саопштењу Кабинета председника парламента наведено је да се и Стефановић заложио за јачање економске сарадње Србије и Ирака и предложио да се кроз парламентарну сарадњу подстакне развој економских односа.

Стефановић је истакао да у Влади Србије постоји интерес за обнову економске сарадње и изразио задовољство што је та иницијатива покренута у првим данима новог сазива парламента и владе.

Абдулсада рекао је да је тржиште Ирака отворено за српске компаније, што је посебно значајно у обнови Ирака, а од обнављања економске сарадње обе земље би имале велику корист и додао да је на врхунцу економске сарадње у Ираку радило више од 100 српских предузећа, са великим бројем радника.

На почетку разговора ирачки амбасадор је подсетио на традиционалне и пријатељске односе две земље, као и на чињеницу да је постојала блиска економска, културна и посебно сарадња у области образовања, на којој су одрастале генерације Ирачана.

Председник Скупштине Србије прихватио је позив да посети Ирак и предложио да у делегацији коју ће предводити буду и представници привреде, како би се на лицу места упознали са могућностима склапања нових послова у Ираку.

Према заједничкој оцени, та посета допринеће интензивирању економске сарадње и укупних односа између две земље, наведено је у саопштењу из Кабинета председника Стефановића.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи