Читај ми!

Србија има подршку САД за чланство у СТО

Сједињене Америчке Државе су спремне да помогну Србији на њеном путу ка пуноправном чланству у Светској трговинској организацији, рекла амбасадорка САД Мери Ворлик у разговору са потпредседником Владе Расимом Љајићем.

Амбасадорка Сједињених Америчких Држава у Србији Мери Ворлик и потпредседник Владе Расим Љајић сложили су се данас о неопходности што скоријег приступања Србије Светској трговинској организацији (СТО), саопштено је из Кабинета потпредседника Владе и министра спољне и унутрашње трговине и телекомуникација.

Амбасадорка Ворлик је изразила спремност да помогне нашој земљи у отклањању преосталих препрека за пуноправно чланство у Светској трговинској организацији.

Љајић који је иминистар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација разговарао је са амбасадорком САД и о унапређењу сарадње у области телекомуникација и оцењено је је да би добра полазна основа било потписивање Меморандума о разумевању између Владе и САД о сарадњи у области информационо-комуникационих технологија, чији текст је усаглашен у мају ове године.

У одвојеном сусрету министар Љајић се састао и са амбасадором Републике Индонезије Самјуелом Самсоном.

На састанку је изражена спремност за проширивање економске сарадње између две земље, посебно у областима пољопривреде, војне и фармацеутске индустрије.

У том циљу, истакли су саговорници, од посебног значаја је организовање предстојећег пословног форума привредника Србије и Индонезије, који ће у септембру ове године бити одржан у Београду.

Амбасадор Самсон је током састанка пренео став Владе Индонезије, која у Србији види стратешког партнера за јачање својих економских позиција у Југоисточној и Средњој Европи и изразио очекивање да ће привредна сарадња између две државе у будућности бити интензивнија и садржајнија, истиче се у саопштењу кабинета потпредседника Владе и министра спољне и унутрашње трговине и телекомуникација.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи