СНС: Оставка Шошкића лични чин

Дејан Шошкић поднео је оставку из личних разлога, а не ради заштите независности НБС, наводи Српаска напредна странка и указује да је тим чином Шошкић за себе сачувао накнаду од 6.000 евра у наредних шест месеци.

Српска напредна странка саопштила је да је оставка гувернера Дејана Шошкића поднета из личних разлога, а не како је образложено, ради заштите независности Народне банке Србије, "која предложеним изменама закона није ни угрожена".

У саопштењу СНС наводи да Народна банка Србије није остварила ниједан од својих циљева и поставља питање због чега гувернер раније није поднео оставку.

"Гувернер се брине да се изменама закона не наруши поверење инвеститора, а током његовог мандата дошло је до драстичног пада продаје државних дужничких папира, јер је од почетка године по том основу остварено само 76 милиона евра", додаје се у саопштењу СНС-а.

У периоду од годину дана уништено је неколико великих банака, попут Агробанке, Привредне банке Београд, Развојне банке Војводине и Металс банке.

Стопа инфлације у прошлој години износила је седам одсто и била је знатно изнад циљане, а за само неколико месеци дошло је до депресијације курса за више од 12 одсто и потрошено 1,5 милијарди евра девизних резерви на неуспешну одбрану курса.

Оно што је сигурно, наводи СНС, јесте да је гувернер оставком сачувао себи накнаду у износу од 6.000 евра месечно, наредних шест месеци.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи