Читај ми!

Повратак Карића?

Док браћа Богољуб и Сретен Карић поручују да ће се вратити у земљу, представници Владе кажу да ће свако ко је на потерници, а уђе у Србију, бити ухапшен.

Брат и супруга најављују да ће се Богољуб Карић вратити у Србију, а министар унутрашњих послова Ивица Дачић каже да ће свако ко је на потерници и покуша да уђе у Србију бити ухапшен. Браћа Богољуб и Сретен Карић терете се да су, са сарадницима, оштетили државу тако што су са рачуна "Мобтела" пребацили више од 60 милиона евра на БК групу и приватне рачуне.

"Уколико заиста дође, он ће бити ухапшен, то није питање за полицију већ је питање за правосудне органе, да реше не само њега него и осталих који се налазе на потерницама. То је питање које не треба политизовати него наћи најбоље правно решење", каже премијер и министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

Породица Карић сматра да је Богољуб политички оптуженик. "Мобтел" није приватизован, већ, тврде, отет, па продат норвешкој компанији.

За Млађана Динкића који је учествовао у преговорима о продаји те компаније, а који је сада коалициони партнер Покрета снага Србије, кажу да је био само извршилац грубих радова. За лидера ЛСВ-а Ненада Чанка, Динкић је заслужан што Карић није у Србији.

"Ако је неко заслужан за то што Богољуб Карић није више у земљи, онда је то Динкић магистар Млађан, који је инсистирао да Богољуб Карић плати порез на екстра профит, па га је Богољуб Карић платио, а онда је морао да побегне из земље пред претњом хапшењем. Нико други није платио порез сем Богољуба Карића. Мени се чини да иза тога, осим ствари које су домен тужилаштва, стоје лични неразјашњени рачуни Богољуба Карића и Млађана Динкића", каже Ненад Чанак.

Случај Карић је за правосуђе, одлучан је министар финансија Млађан Динкић.

"То је случај за правосуђе и мислим да закони наше земље морају да се поштују, једнако према свима, укључујући и Богољуба Карића. Дакле, закони морају бити исти за све", каже Млађан Динкић.

Оптужница против Богољуба и Сретена Карића подигнута је 2010, а обојица су од 2006. недоступни српским органима. За њима је расписана црвена Интерполова потерница.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи