Читај ми!

Нова лица у парламенту

У посланичким клупама од данас седе и нова лица, међу којима су бивши водитељ Иван Буаер и чланица групе Моделс Невена Аџемовић. У Скупштини ће бити и портпарол ДСС-а Петар Петковић.

За 15 нових посланика први радни дан у Скупштини почео је полагањем заклетве. Међу њима и позната лица, али не из политике.

Бивши манекен и водитељ Иван Бауер, сада доктор економије, посланик је СДПС-а, уместо Расима Љајића. "Нисам планирао да се јављам за реч, одмах чим уђем у Скупштини, јер би испало да сам једва чекао да се ухватим за говорницу", каже Иван Бауер.

Некада чланица групе "Моделс" Невена Аџемовић сада је посланица Нове Србије на листи напредњака. Аџемовићева данас није давала изјаве новинарима. "Нећу то сада, 'ајде кад прође неко време, имам трему", само је кратко рекла новинарима.

Невена Стојановић најмлађа је посланица и појачање Јединствене Србије. Каже да ће за почетак дискусију препустити искуснијим колегама.

Дугогодишњи председник омладине ДС-а, правник Балша Божовић, посланик је демократа. И не само то, Божовић је тренутно заменик Драгољуба Мићуновића.

"Драго ми је што сам са 29 година заменик професору Мићуновићу. Мој задатак је да сада у оквиру опозиционог деловања радим све оно што раде и старији", каже Балша Божовић.

Портпарол ДСС-а Петар Петковић сада је и посланик те странке у парламенту. "Прво што ми пада напамет је да је изузетна част бити посланик јер однос према парламенту значи однос према држави. Поред части је и одговорност", наводи Петар Петковић.

Иако бране боје различитих странака, ангажман у Скупштини исто доживљавају - као велику част и прилику да учине нешто добро за грађане.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи