Читај ми!

Коме је место у скупштинском ресторану?

Успутна опаска Јоргованке Табаковић покренула је расправу о томе коме је место у скупштинском ресторану. Посланица СНС-а приметила је да због новинара и гостију често нема где да се седне, на шта су јој Бојан Ђурић и Милан Кркобабић одговорили да политичари треба новинарима да дају предност "јер су боље плаћени".

Предлог председнице Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања Јоргованке Табаковић да једна од наредних тема тог тела треба да буде усклађивање коефицијената и плата посланика изазвао је крајње необичну расправу у скупштинским ходницима.

Табаковићева је, наиме, на седници тог скупштинског одбора приметила да плате и коефицијенти годинама нису усклађивани, као и да треба да се прави разлика између топлог оброка и дневница.

Како је објаснила, посланици који изађу из куће у шест сати ујутру, а врате се у 10 увече са службеног пута, треба да једу у току дана и имају дневнице.

Оно што је покренуло расправу јесте њена констатација да "у скупштинском ресторану често нема где да се седне од гостију и новинара".

Посланик Либерално-демократске партије Бојан Ђурић пребацио је Табаковићевој због "одсуства разумевања за новинаре".

"Ако неко треба да се жртвује и сачека на оброк у скупштинском ресторану, то су политичари", рекао је Ђурић новинарима у парламенту.

Ђурић каже да никада није имао амбицију да постане посланик да би "могао да једе у скупштинском ресторану".

"Новинари у парламенту раде у врло тешким условима, а политичари од њих очекују да им увек буду на услузи за снимање и давање изјава", приметио је Ђурић и закључио да је "супер" бити по читав дан у скупштини, "али да не морају баш три оброка да се поједу дневно, макар када је реч о политичарима".

У расправу се укључио и Милан Кркобабић из ПУПС-а, оценивши да посланици и треба да дају предност новинарима, јер су боље плаћени.

"Према мојим сазнањима, пуно новинара нема баш тако сјајне плате, услове пословања, нити бенефицирани радни стаж. А посланици су исувише добро плаћени, ако погледате данашње услове, и могу и под комерцијалним условима да подмирују своје потребе", рекао је Кркобабић новинарима у Скупштини Србије.

"Тако да, ако и постоје неке мале привилегије, морамо да их поделимо сви. Терет ових збивања не можемо да поднесемо на исти начин, али посланици то могу сигурно", закључио је посланик ПУПС-а.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи