Читај ми!

Анализа стања у правосуђу

Ускоро ће бити формирана радна група која ће анализирати мреже судова и тужилаштава како би се уклониле мањкавости у раду правосуђа, рекао министар правде и државне управе Никола Селаковић у Дневнику РТС-а.

Министар правде и државне управе Никола Селаковић најавио је формирање радне групе која ће се бавити анализом постојеће мреже судова и тужилаштава и истакао да то питање мора бити решавано хитно, али не и брзо.

"У најскорије време треба да буде оформљена једна велика радна група која ће се бавити анализом, на првом месту постојеће мреже судова и тужилаштава на територији Републике Србије. Такву анализу нисмо имали пре неколико година и зато данас кусамо плодове те горке квазиреформе", рекао је Селаковић гостујући у Дневнику РТС-а.

Министар је истакао да је анализа потребна како би видели које су то мањкавости постојеће мреже и да бисмо стварали услове за извршавање одлука Уставног суда Србије.

Селаковић је оценио да је укидање суда у Доњем Милановцу лош потез и да ће та одлука бити преиспитана, наводећи да, осим историјског, тај суд има значај за целу топличку регију.

"Доњи Милановац и тај крај имају релативно добру привреду и то треба подржати и на овај начин. Сада, без суда, у том граду као да нема државе", указао је министар и додао да су погранична подручја приоритет свакој држави јер се у њима спречава илегални проток људи и новца.

Селаковић је рекао да је одлука да се на посао врати 200 судија и тужилаца "спасла образ српске државе".

"Тај број људи који су остали без посла након реформе много је већи од 200, скоро 1.000 људи. Неки од њих не желе да се врате, али само су тражили правду за себе", рекао је Селаковић.

Истакао је да ће ово Министарство правде и државне управе радити искључиво у складу са законом и Уставом, и то без било кавих политичких притисака на независне органе власти.

На питање да ли ће доћи до смене челника правосуђа, Селаковић је рекао да свако ко је радио у складу са Уставом и законом може да рачуна на "савезништво" нове владе и Министарства и да не треба да страхује.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи