Читај ми!

Одложен избор шефа БИА

Влада данас неће бирати шефа БИА јер о кандидатима, како каже премијер Ивица Дачић, мишљење најпре мора да да Савет за националну безбедност.

Нови шеф Безбедносно-информативне агенције неће бити изабран данас, како је најављивано, јер, према објашњењу премијера Ивице Дачића, о кандидатима мишљење мора дати најпре Савет за националну безбедност.

Дачић је новинарима у Сремској Каменици објаснио да је потребно да на снагу ступи Закон о изменама и допунама Закона о основама уређења служби безбедности, а да онда Савет за националну безбедност, у складу са тим законом, да мишљење о кандидатима.

На питање новинара да ли ће Влада новог шефа БИА именовати након годишњих одмора, Дачић је рекао да Влада неће имати годишњи одмор и да ће заседати сваке седмице.

Премијер је истакао да ће појединим министрима бити омогућено да узму неколико слободних дана, али да, што се њега тиче, "годишњег одмора неће бити".

Дачић је данас у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици присуствовао свечаности поводом промоције 103 полазника тог центра.

Најозбиљнији кандидат за новог шефа БИА је Небојша Родић, који је тренутно генерални секретар председника Србије. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи