Читај ми!

Стефановић са Цунозакијем

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић састао се са амбасадором Јапана у Београду Тошиом Цунозакијем.

Амбасадор Јапана у Београду Тошио Цунозаки уручио је председнику Скупштине Србије Небојши Стефановићу честитку јапанског парламента са најбољим жељама за успех у будућем раду, како Скупштине тако и новоизабране владе, саопштено је из кабинета председника парламента.

Јапански амбасадор је оценио да су односи Србије и Јапана добри, изразивши наду да ће у истом духу бити и настављени.

Председник Скупштине Србије захвалио је на честиткама и рекао да очекује да ће оквир сарадње јапанског и српског парламента бити проширен, имајући у виду односе два народа, а посебно помоћ коју је Јапан пружао и пружа Србији.

Нагласивши да групе пријатељства играју значајну улогу у промоцији парламентарне сарадње, Стефановић је рекао да се нада да ће у скупштини ускоро бити формирана група пријатељства са Јапаном, каква већ постоји у јапанском парламенту.

Стефановић је предложио да се улога парламената две земље прошири и на охрабривање економске сарадње две земље, а амбасадор Цунозаки подржао је такву иницијативу и обећао да ће учинити све да убрза процес проширења сарадње јапанског и српског парламента.

Председник Скупштине Србије је јапанског амбасадора упознао са будућим активностима парламента као и са плановима да у овом мандату Скупштине значајније буду појачане њене активности кроз одборе.

Како се наводи у саопштењу, председник републичког парламента посебно је нагласио улогу парламента у контроли извршне власти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи