Читај ми!

Драгомир Карић и УРС о "Мобтелу"

Компанија "Мобтел" није приватизована већ "отета од породице Карић", а Млађан Динкић је "био извршилац грубих радова", тврди Драгомир Карић. Најуспешнија приватизација која се догодила у новијој историји Србије је приватизација "Мобтела", поручују у УРС-у.

Заменик председника Покрета Снага Србије Драгомир Карић рекао је да компанија "Мобтел" није приватизована, већ "отета од породице Карић", а Млађан Динкић је "био извршилац грубих радова".

"Мобтел је отет, није приватизован, и онда продат норвешкој компанији пре шест година", рекао је Драгомир Карић новинарима у Београду.

На констатацију новинара да је приватизацију водио садашњи коалициони партнер Покрета Снага Србије у власти, лидер Уједињених региона Србије Млађан Динкић, Карић је рекао да је он био извршилац грубих радова.

Покрет Снага Србије који је на изборима био на листи Српске напредне странке, поштоваће нову владу, рекао је Карић и додао да очекује добру сарадњу са Динкићем.

"У интересу Србије функционисаћемо одлично, нећемо ништа радити противно интересима грађана и поштоваћемо владу састављену на тежак начин, напорима председника СНС Александра Вучића", рекао је Драгомир Карић.

Карић очекује да ће се према његовом брату Богољубу убудуће поступати по закону, те да он није дужан да доказује да је невин. Он је поновио да његов брат Богољуб "политички оптуженик" и да му за време претходне власти "није било дозвољено да се брани пред судом од оптужби да је оштетио државу".

Карић је изјавио новинарима да верује да ће нови министар правде довести правосуђе у ред и да ће се у случају његовог брата Богољуба поступити по резолицији Европског парламента, која је обавезујућа за Србију и која подразумева укидање члана 359.

Укидањем тог члана, који су, како је рекао, гурали "претходници - од министарке и државног секретара па даље", неће бити могуће у будућности да се било ко, укључујући бизнимсне, "рекетира" тако што ће се против њега подићи оптужница или окривити за нешто што не постоји.

На питање о случају његовог брата, Драгомир је затражио да се поштују закон и правосуђе и да сви грађани буду исти пред свим органима државе, да ни за кога нема "посебне правде или неправде, телефонског позива".

"Он није могао да дође да се брани, он је протеран из чисто политичких разлога. Да је могао да се брани он би дошао. Па то нигде на свету нема да Богољуб доказује да је невин. Нека суд докаже да је крив", рекао је Драгомир и изразио очекивање да ће поступак против Богољуба бити "по закону, праву и правди".

Члан Председништва Уједињених региона Србије Владимир Илић рекао је да је приватизација компаније "Мобтел" најтранспарентнија и најуспешнија приватизација која се догодила у новијој историји Србије, а да би одлуку о кривично-правном статусу Богољуба Карића требало да донесу надлежни органи.

"Изненађен сам изјавом заменика председника Покрета снага Србије Драгомира Карића да компанија Мобтел није приватизована, већ отета од породице Карић и да је Млађан Динкић у томе био извршилац грубих радова", навео је у писаној изјави Илић.

Према његовим речима, Богољуб Карић је сасвим легално и добровољно свој власнички удео у "Мобтелу" продао аустријском бизнисмену Мартину Шлафу и то никад није било спорно. "Тај потез представља трансакцију између двојице људи у телекомуникационом бизнису и са тим никакве везе немају ни држава Србија, ни политичке странке, ни Млађан Динкић", указао је Илић.

Потом је држава Србија продала Мобтел на јавној аукцији, пред ТВ камерама, при чему га је норвешки "Теленор" купио за 1,5 милијарде евра, истакао је Илић, уз оцену да је најтранспарентнија и најуспешнија приватизација у новијој историји Србије.

Како је рекао, о кривичном статусу Богољуба Карића треба да одлуче надлежни органи. "Нисмо никада желели да се мешају надлежности и послови извршне и судске власти, нити смо икада утицали на правосуђе. Нећемо то чинити ни сада", поручио је Илић.

Богољуб Карић је оптужен да је оштетио државу за више од 60 милиона евра кроз сувласништво у телекомуникационој компанији "Мобтел". У бекству је од 2006. године и за њим је, преко Интерпола, расписана хитна, "црвена потерница".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи