Читај ми!

Пантић: Очекујем храбрију борбу за Косово

Председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић каже да од нове владе очекује да се искреније, отвореније и храбрије бори за очување државних и националних интереса на КиМ. Гашење Министарства за КиМ неће утицати на однос Владе и државе према покрајини, сматра Пантић.

Срби са Косова добили су уверавања да ће преговори између Београда и Приштине бити искреније вођени и да ће у преговарачки тим бити укључени и Срби који живе на Косову и Метохији, рекао је за Телевизију Мост председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић.

"То је за нас велико охрабрење, јер проблеме у покрајини најбоље познају грађани који овде живе, који страдају од Албанаца и дела међународне заједнице", рекао је Пантић, преноси Бета.

Први човек Косовске Митровице сигуран је да ће нова влада имати више разумевања за положај Срба на Косову и Метохији и да ће бранити виталне државне и националне интересе.

"Полазна основа ће бити Резолуција 1244, председник Србије Томислав Николић је рекао да ће инсистирати да се осим ЕУ у преговоре укључе и УН", подсетио је Пантић и додао да је то знак да се не одустаје од Резолуције и да ће се наставити борба за очување КиМ у саставу Србије.

Крстимир Пантић оценио је да је Министарство за Косово и Метохију у протекле четири године остварило слабе резултате у свом раду.

"Имали смо пуно проблема у комуникацији са Министарством, долазило је до неспоразума и неслагања и са министром и администрацијом", рекао је градоначелник Косовске Митровице.

Пантић верује да гашење Министарства и оснивање Канцеларије за Косово и Метохију неће много променити однос Владе и државе према покрајини. "Битно је да у Канцеларији буду људи, професионалци који ће одговорно радити свој посао", рекао је Пантић и додао да је сигуран да шеф те канцеларије Алексадар Вулин има те квалитете.

Крстимир Пантић сматра да би седиште те Канцеларије требало да буде у Косовској Митровици јер би то, како је рекао, била добра порука грађанима али и међународној заједници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи