Читај ми!

Вучић: Народ као слепи миш

Власти у Београду држе народ у положају "слепог миша", јер мора да нагађа шта се дешава у преговорима у Бриселу између Београда и Приштине, каже Александар Вучић. Напредњаци оптужују председника Србије Бориса Тадића да покушава да заплаши грађане да не би гласали за СНС.

Заменик председника Српске напредне странке Александар Вучић оценио је да власти у Београду држе народ у положају "слепог миша", јер мора да нагађа шта се дешава у преговорима у Бриселу између Београда и Приштине.

Вучић је истакао да би притисци из Европске уније на Србију поводом Косова били мањи да су власти уредиле остале области живота.

"Демократској странци истина баш није највећа вредност, па се може претпоставити шта се дешава", рекао је Вучић на конференцији за новинаре, која је одржана испред Председништва Србије због, како је рекао, "увреда председника Бориса Тадића на рачун СНС".

Вучић je оптужио Тадића да покушава да заплаши грађане да не би гласали за СНС и упозорио власт да та странка неће дозволити "крађу избора".

"Тадић се уплашио предстојећих избора, јер зна да је много његових партијских другова одговорно за пљачку и корупцију", рекао је Вучић на конференцији за новинаре испред Председништва Србије.

Заменик председника СНС тврди да се у Србији "уводи диктатура", али је упозорио да напредњаци, како је навео, неће дозволити крађу избора. Он тврди и да је Томислав Николић изложен "политичком прогону", као и да у Србији не постоји ни независно правосуђе ни независно тужилаштво.

Као доказ "прогона", Вучић је навео пријаву која је против председника Српске напредне странке поднета у Шапцу због тога што је један плакат напредњака, како је навео, према оцени комуналне полиције залепљен, на недозвољеном месту.

"Ђилас лепи стотине хиљада плаката на којима су Томислав Николић и Зукорлић", рекао је Вучић алудирајући на плакате на којима поред слике Николића и Зукорлића стоји питање: "Да ли нам је ово нови кум?".

Вучић тврди да Тадић "вређа" свог, како је навео, највећег политичког противника Српску напредну странку, а као доказ је навео недавну Тадићеву изјаву о томе да ће Николићу помоћи да се изгради као политичар.

Заменик председника СНС-а је рекао и да та странка жели да Србија добије статус кандидата за чланство у Европској унији, али је указао и да би Србија данас била изложена мањим притисцима да у њој није толика корупција.

Упитан о преговорима Београда и Приштине, Вучић је рекао да СНС подржава дијалог, али да као и већина грађана не зна шта се дешава, јер главни преговарач Србије Борислав Стефановић то не саопштава јавности.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи