Читај ми!

Добри односи са Грчком

Односи Грчке и Србије традиционално су добри и не постоје разлике у ставовима две земље, рекао министар Вук Јеремић. Шеф српске дипломатије захвалио Грчкој на снажној подршци.

Министар спољних послова Србије Вук Јеремић, који борави у дипломатској посети Грчкој, захвалио је Атини на снажној подршци напорима Србије у евроинтеграцијама.

Јеремић је подсетио на блиске односе Србије и Грчке и рекао да не постоје разлике у ставовима две земље.

Министар је рекао да тренутна ситуација није једина криза која погађа Балканско полуострво и "наравно неће бити последња".

Његов грчки колега Ставрос Димас поновио је подршку Србији у процесу дијалога Београда и Приштине под окриљем ЕУ.

"Већ је остварен значајан напредак и верујемо да будућност доноси позитивне догађаје. Сигуран сам да српска влада предузима све неопходне мере", рекао је Димас.

Коментаришући догађаје на северу Косова, шеф грчке дипломатије  рекао је да такве нападе не треба подстицати.

Димас је такође навео да ће Грчка наставити да подржава Србију на њеном европском путу и да је у том смислу веома важан недавно формиран Комитет за сарадњу Грчке и Србије, који је први састанак одржао 25. новембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи