Читај ми!

СНС: Одлука на Србима сa Косова

Oни који живе на северу Косова и Метохије морају да донесу одлуку шта ће чинити јер нема одговорне власти која треба да их предводи, изјавила функционерка СНС-а Јоргованка Табаковић.

Функционерка Српске напредне странке Јоргованка Табаковић изјавила је да они који живе на северу Косова и Метохије морају да донесу одлуку шта ће чинити јер нема одговорне власти која треба да их предводи.

Табаковићева је на конференцији за новинаре рекла да Срби који живе на Косову и Метохији имају довољно знања и искуства да донесу такву одлуку "пошто већ немају власт која је спремна да неку одлуку донесе и иза ње стоји и заштити свој народ".

Према њеним речима, поставља се питање колико се "власт која у истој равни позива и оне који пуцају у српски народ и свој народ који се брани" може називати влашћу која "поштује књигу на којој се заклела - а то је Устав".

"Они који су остали тамо верујем да ће искористити све начине да сачувају свој праг, кућу да се никада и нигде друго не би осећали гостима у својој држави" рекла је Табаковићева и навела да им у томе пружа сву подршку.

Она је рекла и да је је СНС странка која ни од кога ништа не преписује, да је странка која треба да води и то ради по начину наступања, решењима и језику обраћања али није власт.

Табаковићева је рекла и да власт у Србији "из демократије клизи у тиранију" јер се како је рекла, "неовлашћено и унутрашњом и спољном политиком не бави влада, не дају да се тиме бави парламент, али се зато бави председник (Србије) сам".

Функционеркa СНС-a је стање у Србији упоредила са Гојином сликом коју је и приказала новинарима "Уснулост разума рађа разна чудовишта".

Јоргованка Табаковић је навела да та слика илуструје стање у Србији уз оцену да власт рачуна на "уснулост разума, страх, готово мишљење које се маркетиншки креира и могућност да цензуром у медијима покушава да измени или поништи стварност".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи