Читај ми!

Договор са Кфором о Јагњеници

Кфор обећао да неће бити насилних акција наредних дана, рекао Славиша Ристић после разговора са командантом Кфоровог тима за везу Адолфом Конрадом. Данас би требало да буду одржане и консултације четворице председника општина са севера Косова.

11.18 - Завршен састанак команданта Кфоровог тима за везу Адолфа Конрада са председником Општине Зубин Поток Славишом Ристићем.

Командант Кфоровог тима за везу Адолф Конрад састао се са председником Општине Зубин Поток Славишом Ристићем у Зубином Потоку. Они су разговарали о решењу кризе у селу Јагњеници, односно како да се уклони блокада пута и ослободи саобраћајница Зубин Поток–Звечан.

Представници Кфора и Ристић сагласили су се и да се решење за ситуацију у Јагњеници мора наћи мирним путем, без сукоба грађана на барикади и војника.

Ристић каже да је добио обећање Кфора да у наредним данима неће бити насилних акција, као и да ће покушати да нађу мирно решење. 

Председник општине Зубин Поток затражио је од Кфора да се њихови војници повуку са пута у Јагњеници који води према Звечану, док су представници Кфора поновили захтев за успостављање пункта у том месту.

То би значило да би контрола возила била селективна, да Кфор не би контролисао сва возила као, на пример, путнике у аутобусима.

Ристић каже да ће се консултовати са грађанима, који у суштини нису против тога, али да, како кажу, због ранијих лоших искустава народ нема поверење у Кфор.

Данас би требало да буду одржане и консултације четворице председника општина са севера Косова, после чега се очекује да буде познат термин одржавања заједничке седнице четири општине о позиву председника Тадића.

На северу Космета данас је мирно, а грађани су и даље на барикадама и чекају одлуке локалних представника власти после позива председника Србије Бориса Тадића да уклоне барикаде.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи