Читај ми!

Аналогија – браћа Замуровићи: Фотографи нас мрзе због коришћења вештачке интелигенције на сликама, а неки нам прете

Њихова фотографија је похрањена у музеју на Месецу. Постали су најбољи на свету сликајући "сток" фотографије, а фотоапарат више и не узимају у руке. Како су од непријатеља у ВИ пронашли најбољег савезника

Ако ванземаљци буди претраживали Месец  пронаћи ће фотографију Ивана и Бојана Замуровића која је тамо похрањена уз песму Мајкла Џексона и још 220 дела познатих светских уметника. Ако буду судили по тој фотографији о нашој цивилизацији, мали зелени ће схватити да се буквално давимо у проблемима које смо сами изазвали. У овој епизоди @analogija-podkast Замуровићи откривају како су из Зрењанина од сток фотографа стигли до Месеца. 

Они су страх да ће им АИ одузети посао од кога су успели да живе слободно и зарађују довољно преобратили у жељу за победом. Одлучили су да упознају непријатеља и да га његовим оружјем претворе у савезника. И даље су њихове фотографије најпродаваније на "сток тржишту", а фотоапарате одавно не узимају у руке. 

"Фотографи нас мрзе", слажу се у глас, али мисле да су фотографије направљене фотоапартима и ове њихове, направљене уз помоћ АИ, различите области и да има места и за једне и за друге. 

У овој епизоди @analogija-podkast разговарамо о томе колико је корисна, а колико опасна вештачка интелигенција. Ако сте од оних који мисле да имамо разлога за страх, овај разговор ће вам помоћи да мало боље разумете. Отворили смо питања моралности, злоупотребе, истине и лажи и све то кроз смех и конкретне примере у животу. 

Запратите канал на Јутјубу, одморите се и откријте нешто ново са феноменалним  @ZamurovicBrothers.

недеља, 26. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије