Визуелни лекар

На Интернету однедавно функционише сајт "Вижуал МД" - визуелни лекар, који видео снимцима и илустрацијама објашњава како људско тело функционише. Ово је прави пут за схватање наших тегоба и сазнавање начина који воде ка оздрављењу, тврди оснивач сајта Александар Цијарас.

На Интернету је много медицинских сајтова са хиљадама страница информација о здрављу и болестима, али од недавно постоји помало другачији сајт. Сајт се зове "Вижуал МД" (www.thevisualmd.com) - визуелни лекар, који спектакуларним видео снимцима и илустрацијама објашњава како људско тело функционише.

"Вижуал МД" је нови начин очитавања здравствених информација на Интернету. "Уз помоћ визуелних садржаја најзад сви могу да виде како изгледају болести, узрочници, последице и начини лечења. Ово је прави пут за схватање наших тегоба и сазнавање начина који воде ка оздрављењу", тврди компјутерски програмер Александар Цијарас.

Цијарас је оснивач сајта "Вижуал МД". Анимације на сајту, које показују како крвне ћелије теку кроз крвоток или како се отрови филтрирају у бубрезима, заснивају се на прецизним медицинским подацима.

Дигитални снимци из медицинских уређаја за визуелне прегледе, као што су разни скенери и прецизни микроскопи велике снаге, претворени су у снимке који показују шта се догађа унутар наших тела.

Сви визуелни садржаји дело су тима уметника и техничара који су месецима радили уз помоћ снажних компјутера. Медицинсики стручњаци осигуравали су да њихови производи имају научну основу.

"Сваки пут кад смо радили неки пројекат, увек смо имали неколико кључних стручњака, најбољих у тој грани медицине - кардиологе који су се бавили високим крвним притиском, кардио и васкуларне хирурге, онкологе за различите врсте карцинома", рекао је Цијарас.

Они су, нагласио је Цијарас, "прегледали сваки делић материјала како би осигурали да су у складу са науком. Ништа није објављено пре него што је детаљно прегледано".

Сајт је лансиран пре неколико недеља а планирају се и нови додаци, као што је могућност да се сајт прилагоди сваком кориснику према његовим карактеристикама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару