Сајам електронике у Лас Вегасу

Овогодишњи Сајам електронике за широку потрошњу у Лас Вегасу под слоганом "мало је прелепо". Нагласак је на минијатурним ултрапреносивим рачунарима. Због кризе знатно мање излагача него прошле године.

Сајам електронике за широку потрошњу (ЦЕС) који се отвара у Лас Вегасу организован је под слоганом "мало је прелепо", а посебна пажња биће посвећена малим ултрапреносивим рачунарима, за разлику од претходне године када је та изложба обележена лансирањем огромног плазма екрана са дијагоналом од 400 сантиметара.

ЦЕС, који ће трајати до петка 11. јануара, биће усмерен и на нове уређаје којима се телевизори повезују с Интернетом, увођење 3Д технологије у телевизоре, као и све тање телевизијске екране без каблова чија се дебљина креће око једног сантиметра.

Ове године ће ЦЕС бити и "зеленији", односно производи представљени на тој сајамској смотри су еколошки напреднији и с мањом потрошњом електричне енергије.

Напуштање у камкордерима мини ДВ касета, као подлоге за учитавање садржаја, би такође могло да обележи ове године област електронике за широку потрошњу, пренели су француски електронски медији.

Пред почетак ЦЕС-а "Мајкрософт" је најавио и лансирање бета верзије за ширу јавност свог новог оперативног система "Виндоуз 7" која ће бити доступна од 9. јануара.

Генерални директор "Епла" Стив Болмер истакао је да се ради о систему који у односу на претходне има, између осталог, веће перформансе, као и бољу безбедност, компатибилност и омогућава дуже трајање батерија у преносивим рачунарима приликом његовог коришћења.

Знатно мање излагача због кризе

Сви свакодневни послови ће се, како је истакао Болмер, обављати брже и лакше захваљујући "Виндоузу 7".

"Мајкрософт" је најавио и повезивање својих софтверских производа "Виндоуз лајв" као што су "Виндоуз лајв мејл", "Виндоуз лајв фото галери" са око 50 популарних Интернет услуга међу којима је и "Фејсбук", чувена друштвена мрежа у којој "Мајкрософт" има мањинско учешће.

Уочи отварања овогодишњег ЦЕС-а су и компаније "Хјулит Пакард" и "Асус" представиле своје нове производе.

"Хјулит Пакард" је представио своја два нова преносива рачунара из серије "Павилион" с процесорима произвођача АМД, а "Асус" прототип нове генерације ултрапреносивих рачунара са тактилним екраном од 8,9 инча.

Сајам електронике ће због велике економске кризе у свету ове године окупити, како су најавили организатори те сајамске смотре, око 30 одсто мање излагача него лани.

Током овогодишњег ЦЕС-а се очекује, на организованом изложбеном простору од 190.000 квадратних метара, око 130.000 посетилаца, што је приближно 11 хиљада мање него лани, саопштили су организатори сајма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 06. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару