среда, 19.08.2009, 15:53 -> 17:33
štampajОстригама и јапанском ракијом против рака
Развој рака могао би да се спречи, уколико се у јеловник сврстају остриге и саке, јапанска ракија од пиринча, закључили јапански научници.
Конзумирањем острига и јапанске ракије од пиринча, сакеа, можда се може спречити развој рака, закључили су јапански научници са универзитета у Хирошими.
Научници су открили да засићена дикарбонска киселина, коју садрже шкољке, али и саке, помаже у спречавању раста канцерозних ћелија.
Истраживање, које су спровели професор молекуларне хемије и стручњак за исхрану Норихиса Като и његове колеге, показало је да дикарбонска киселина на половину смањује раст ћелија рака желуца и дебелог црева.
"Узимање дикарбонске киселине у дневним оброцима могло би да спречи развој канцера код људи", рекао је професор Като.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар