Остригама и јапанском ракијом против рака

Развој рака могао би да се спречи, уколико се у јеловник сврстају остриге и саке, јапанска ракија од пиринча, закључили јапански научници.

Конзумирањем острига и јапанске ракије од пиринча, сакеа, можда се може спречити развој рака, закључили су јапански научници са универзитета у Хирошими.

Научници су открили да засићена дикарбонска киселина, коју садрже шкољке, али и саке, помаже у спречавању раста канцерозних ћелија.

Истраживање, које су спровели професор молекуларне хемије и стручњак за исхрану Норихиса Като и његове колеге, показало је да дикарбонска киселина на половину смањује раст ћелија рака желуца и дебелог црева.

"Узимање дикарбонске киселине у дневним оброцима могло би да спречи развој канцера код људи", рекао је професор Като.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 23. новембар 2024.
0° C

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње