Листа Мистер Бина коју морате знати напамет

Популарни цртани лик Мистер Бин помаже Светској здравственој организацији како би грађане подестили на препоруке којих треба да се придржавају док траје панедмија коронавируса.

У свету расте број заражених коронавирусом - више од 10 милиона људи је инфицирано, а борбу са ковидом 19 изгубило је готово пола милиона људи. Европа након попуштања мера поново бележи пораст заражених, мада не као у марту и априлу, а у Латинској Америци подаци су поражавајући.

На видеу који је објавила СЗО, Мистер Бин, коме је глас дао Роуан Аткинсон, приказује исписан ковид-подсетник којим подсећа на најважније мере којима се можемо заштити од коронавируса: прање руку, физичка дистанца, али указује и на значај љубазности према комшијама.

"Правилна хигијена рука, правилно кашљање, одржавање физичке дистанце и познавање симптома су међу основним начинима да се људи заштите од ковида 19. Креатори Мистер Бина су позајмили његов лик како би подржали СЗО и подигли свест о овим једноставним, али круцијалним мерама превенције од инфекције новим вирусом", наведено је на Јутјуб страници СЗО.

Директор ове међународне организације Тедрос Аданом Гебрејесус истиче да ковид 19 погађа сваки аспект живота и да СЗО мора да искористи сва средства која су јој на располагању како би са људима широм света поделила информације које би им могле спасити живот.

"Захвалан сам на подршци тиму који стоји иза Мистер Бина јер су нам дали свој глас и таленат како бисмо раширили поруку о значају физичког дистанцирања, хигијене и познавању симптома", рекао је Гебрејесус.

Хумористични лик Мистер Бина дело је Роуана Аткинсона, који га је измислио током студија. Он је заправо дете у телу одраслог човека, које решава свакодневне проблеме, упадајући у бројне веће невоље.

Лик Мистера Бина ове године пуни 30 година.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се