Како да се заштитите од инфекције приликом телефонирања

Мобилни телефон може бити веома опасан у време епидемије коронавируса будући да га носимо свуда са собом, додирујемо прљавим рукама и спуштамо без размишљања. Осим редовне дезинфекције, постојe начини да се заштитите од микроба који вребају с вашег апарата.

Главни кораци у превенцији од вируса, наравно и коронавируса, подразумевају редовно прање руку, избегавање додиривања лица, а посебно очију, носа и уста, као и чишћење предмета које често користимо. Ту се издвајају телефонске слушалице фиксних апарата и мобилни телефони које често спуштамо на разне површине без размишљања.

Aко нисте у могућности да често дезинфикујете мобилни телефон ево неколико начина да ипак заштитите своје здравље.

Спикерфон

Уколико вам услови дозвољавају, можете укључити спикерфон током разговора. То најчешће можете учинити уколико сте сами или вам околина не смета.

Обичне слушалице

Увек добру опцију за разговор представљају слушалице мобилног телефона које имају уграђен микрофон. Гледајте да водитете рачуна и о хигијени и чишћењу самих слушалица.

Бежичне и блутут слушалице

Боља опција су бежичне слушалице. У том случају редовно пуните батерију да вас не би издале у најважнијим тренуцима.

Уређаји у аутомобилу

Мултимедијални уређаји у аутомбилима најчешће омогућавају разговор коришћењем блутута. Такође, може се инсталирати посебна опрема за ту врсту разговора. Они се препоручују и иначе, јер због безбедности не би никако требало возити и разговарати телефоном.

Видео-позив преко апликација

Слично као код разговора преко спикерфона, потребно је да вам приликом видео-позива нико не смета. Такође, морате имати неку од апликација која омогућава такву врсту позива: Вајбер, Вотсап, Месинџер, Фејс тајм...

Чешће користите СМС

Комуницирајте писаним порукама, СМС-ом, мејлом или преко поменутих апликација. На тај начин телефон држите даље од лица, али опет морате водити рачуна о хигијени руку и често дезинфиковати телефон. Пазите где га остављате. После дирања телефона, не додирујте лице.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару